Drinks- og coctailkulturen er eksploderet, og det samme er udbuddet og holdningerne til de glas, der skal bruges til formålet. Der er ingen facitliste og alt er tilladt, men her er alligevel nogle betragtninger:
Brug helt enkle glas – de kaldes lowballglas – uden pynt til whisky og andre drikke, der serveres on the rocks.
Cognac serveres i ret store glas med ’rund mave’, så aromaen holdes nede i glasset. Læg glasset på siden og fyld præcis så meget cognac i glasset, at det ikke løber ud – det er den rette mængde cognac at servere (siger reglerne). Glasset bruges også til lagrede brandyer og gamle whiskyer – og til øl.
Grappaglasset med sin kuglerunde bund og slanke overdel egner sig også fint til vodka, tequila og whisky. Hold om glasset med hænderne, så varmen slipper duften fri og får den første, sprittede aroma til at forsvinde.
Martiniglas er elegant tragtformet, og den lange stilk gør, at man kan holde drinken uden at varme den kolde cocktail op.
Eksotiske og tropiske drinks er som skabt til svungne, høje hurricaneglas, og margaritaglasset er med sin skålformede top og brede kant ideel til pyntede cocktails.
Shotglas er beregnet til drinks, der drikkes i et drag.